Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 23. april 2010.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
     

Pasta salata

     
     
     
      6 porcija
  • 370 kCal po porciji (25% kalorija potiče od masti)
  • Proteina 16 g
  • Ugljenih hidrata 58 g
  • Masti 11 g, zasićenih masti 3,5 g, holesterola 6 mg
  • dijetnih vlakana 6-10 g (u zavisnosti da li je pasta od intergralnog ili običnog brašna)
     
  Sastojci  
  • 8 šolja skuvanih i oceđenih makarona (penne ili rotini tipa)
  • ½ šolje pesto sosa (kupuje se u teglicama u samoposlugama)
  • 2 veća paradajza, iseckana
  • 1 šolja sitno iseckane babure (može raznih boja, žute, crvene, zelene, zbog kontrasta)
  • 3 šolje blago skuvanog i ohlađenog sezonskog povrća (tikvice ili šargarepa, brokoli ili karfiol, zelena boranija ili bilo koje drugo povrće)
  • ¼ šolje prženog kikirikija (opciono)
     
  Priprema  

Sipajte pastu u činiju za serviranje, zajedno sa pesto sosom, iseckanim paradajzom, parikom, i povrćem. Dobro promešajte. Razbacajte pečeni kikiriki preko smese ako želite i servirajte. Ako se ne služi odmah, salatu možete čuvati u frižideru ako je potrebno.
 

     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend