Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 5. mart 2010.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
     

Jednostavni recepti sa pečenim piletom 3

     
     
     
             
      Pečeno pile koje se može kupiti u samoposlugama dobar je materijal za pravljenje zdravih i ukusnih jela. Pre svega potrebno je skinuti kožicu i odvojiti meso od kostiju. Dobićete oko 4 šolje seckane piletine i to 3/5 belog i 2/5 tamnog mesa. U tako očišćenom piletu ima:
  • 1 037 kCal
  • 166 g proteina
  • 0 g ugljenih hidrata
  • 34 g masti
  • 10,4 g zasićenih masti
  • 13,7 g mononezasićenih masti
  • 8,2 g polinezasićenih masti
  • 505 mg holesterola
  • 0 g dijetnih vlakana
  • 451 mg soli (bez soli dodate pre pečenja)
  • 30% kalorija potiče iz masti

Pica sa piletinom, pestom i kikirikijem

1 velika ili 2 male porcije

  • 570 kCal po porciji (33% kalorija potiče od masti)
  • Proteina 45 g
  • Masti 21 g
  • Ugljenih hidrata 48 g
  • Holesterola 78 mg
  • Dijetnih vlakana 11 g
     
             
  Sastojci  
  • 2 testa za picu
  • 1 kašika pesto sosa
  • ½ šolje iseckanog pečenog pilećeg belog mesa bez kožice2 kriške mocarele (oko 60 grama), svaka na 4 dela podeljena
  • 1 kašika pečenog kikirikija
     
     
  Priprema  

Testo za picu stavite u tepsiju koja se ne lepi i pecite ne srednjoj vatri. Premažite pesto preko testa i rasporedite piletinu i kikiriki. Preko stavite drugo testo. Kada se donje testo ispeče, okrenite pažljivo. Kad je pica ispečena, podelite je na 8 parčeta.
 

     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend