Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 29. januar 2010.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
     

Pečeno pile sa limunom i belim lukom

     
     
     
             
      Beli luk kao glavni aktivni sastojak ima alicin. Alicin je odgovoran za karakteristični miris belog luka ali je promovisan široko kao antibakterijsko sredstvo i može sprečiti trovanja hranom koja uzrokuju bakterije. Drugi istraživači sugeriraju njegova dejstva protiv zgrušavanja krvi i antikancerska dejstva.

6 porcija
213Cal po porciji
Proteina 36 g
Ugljenih hidrata 1 g
Masti 6,7 g, zasićenih masti 1,5 g, holesterola 97 mg (29% kalorija iz masti)
     
             
  Sastojci  
  • 1 kašičica suvog origana
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice crnog bibera
  • 1 kg belog mesa bez kožice
  • 1 kašika ulja (najbolje kanola ulja)
  • ¼ šolje vode
  • 3 kašike svežeg limunovog soka
  • 2 kašičice izgnječenog belog luka
  • 1 kašičica kocke za supu
  • 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna
     
  Priprema  

U manjoj činiji umešajte origano, so i crni biber i zatim to utrljajte u piliće meso. U veći tefolnski tigan sipajte ulje i zagreje na srednjoj vatri. Kada je zagrejano, dodajte komade piletine i pecite sa obe strane dok ne pobraoni (oko 3 minuta po strani). Stavite meso u šerpu, dodajte vodu, sok od limuna, beli luk, kocku pileće supe i pustite da polako proključa. Krčkaje oko 3 sata a zatim oko 6 sati držite na slaboj vatri. Oko 15 minuta pre kraja kovanja, dodajte peršun.

Servira se sa pastom ili kuvanim braon pirinčem.
 

     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend