Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 22. januar 2010.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
     

Dinstano povrće sa belim lukom

     
     
     
             
      4 porcije

94 kCal po porciji (44% kalorija potiče od masti)
Proteina 4 g
Masti 5 g
Ugljenih hidrata 11 g
Holesterola ,6 mg
Dijetnih vlakana 5 g
     
             
  Sastojci  
  • 2 ½ šolje prokelja iseckanog po sredini (oko 500 g)
  • 2 ½ šolje tikvica iseckanih na komade (oko 500 g)
  • 1 veći paradajz ili 2 manja
  • 4 tašičice maslinovog ulja
  • 1 kašičica izgnječenog belog luka
  • 1 kašika narendanog parmezan sira
     
  Priprema  

Prokelj, tikvice i nekoliko kašika vode staviti u vatrostalnu posudu i u mikrotalasnoj pećnici kuvati na najjače dok povrće blago ne omekša. Dobro ocedite. Dodajte ulje i beli luk u teflonski tiganj i pržite na srednjoj vatri 1-2 minuta. Umešajte prokelj, tikvice i paradajz. Dinstajte nekoliko minuta odnosno dok povrće ne dostigne mekoću koju želite. Pospite narendanim parmezanom i poslužite.
 

     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend