Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 1. januar 2010.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
     

Pečeni losos sa salsom od komorača i narandže
I
komorač i narandža smatraju se dobrim kod prehlade.
- recept kod prehlade i gripa -

     
     
     
             
             
  Sastojci  
  • 4 filea loslosa sa kožom
  • So, biber po ukusu
  • 3 kašike svežih začina (ruzmarin, timijan ili vlašac)

Za salsu

  • 1 glavica komorača, fino iseckanog plus 1 kašika iseckanih listova
  • ½ šolje fino iseckane pomorandže
  • 10 zelenih masliniki bez koštice, iseckanih
  • 1 kašika sveže isceđenog soka pomorandže
  • 1 kašičica sveže isceđenog soka limuna
     
  Priprema  

Zagrejte pećnicu na 120 stepeni. Dok se zagreva pravite saslsu.
U činiju srednje veličine pomešajte iseckanu glavicu komorača, listove komorača, iseckanu pomorandžu, maslinke i sokove i dodajte so i biber po ukusu.

U tepsiju stavite komade lososa kozom na dole preko nauljenog papira za pečenje. Prelijte ribu uljem, posolite i zabiberite i utisnite začinsko bilje. Kada je pećnica zagrejana, pecite ribu 17 minuta. Može se činiti da nije pečena ali jeste.

Poslužite sa salsom sa strane.
 

     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend