Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 16. oktobar 2009.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
     

Salade Nicoise - Omiljena francuska salata

     
     
     
      6 porcija

420 kCal po porciji
Proteina 35 g
Ugljenih hidrata 54 g
Masti 6,6 g, zasićenih masti 1,5 g, holesterola 147 mg (14% kalorija iz masti)
dijetnih vlakana 11 g
     
             
  Sastojci   Dressing
  • ½ šolje blagog balsamiko sirćeta
  • 2 kašike senfa

Salata

  • 400 g zelene ili zute boranije
  • 2 konzerve tune u salamuri (oceđene)
  • 8 sardina iz ulja, osceđene i izgnječene
  • 500 g krompira, izgnječenog viljuškom
  • pola crvene ili žute babure iseckane u tanke rezance
  • 1 šolja šeri paradajza
  • oko 18 oceđenih crnih maslinki
  • 1 kašika sveže ubranog peršuna fino iseckanog
  • 2 kašike sveže ubranog estragona fino iseckanog
  • so i sveže mleven biber
  • 3 veća tvrdo kuvana jaja, oljuštena i iseckana na četvrtine
     
  Priprema   Pre pripreme, jaja skuvajte i ohladite i skuvajte crveni krompir.
Balsamiko sirće sipajte u manju posudu i umešajte sa senfom.
Stavite boraniju u posudu za mikrotalasnu pećnicu, dodajte ¼ šolje vode i kuvajte na jako oko 3 minuta dok ne omekša. Ocedite i nalijte hladnom vodom da prekinete proces kuvanja.
Kombinujte boraniju, tunu, , krompir, baburu, paradajz, maslinke, peršun i estragon. Prelijte dressingom i blago promešajte da stigne do svih sastojaka. Dodajte so i biber po želji. Garnijrajte u većoj posudi sa tvrdo kuvanim jajima.

 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend