Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 24. jul 2009.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
     

Meksička salsa sa breskvama

     
     
     
      Ovo je ukusan preliv kojim se može poboljšati ukus svim vrstima jela od mesa (recimo pečenog pilećeg belog mesa) do raznih vrsta meksičkih jela.

10 porcija (oko 2 ½ šolje salse)
  • 15 kCal po porciji
  • Proteina 0,6 g
  • Ugljenih hidrata 3,5 g
  • Masti 0,2 g, zasićenih masti 0 g, holesterola 0 mg
  • Dijetnih vlakana 1 g
     
  Sastojci
 
 
  • 1 velike iseckani paradajz
  • ¼ šolje crnog luka
  • 1 velika breskva
  • 1 ½ kašika iseckanog celera
  • 3 kašike pečenih i iseckanij zelenih ljutih papričica
  • 2 kašike belog alkoholnog sirćeta
  • 1/8 kašičice soli
  • 1 čen belog luka, iseckan ili izgnječen ili ¼ kašičice suvog sveže samleven biber po ukusu
     
  Priprema   Iseckajte paradajz, breskvu, luk i cilatnro u komadiće. Sameljite ih u blenderu ili mašinici za mlevenje. Dodajte papričicu, sirće, so, beli luk i biber i ponovo izblednujte. Sipajte u činiju za serviranje i čuvajte u frižideru do serviranja.
Pažnja: Ako nemate blender, iseckajte sastojke u što sitnije komadiće i dobro promešajte.

 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend