Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 22. maj 2009.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Svinjetina sa biberom      
     
     
      4 porcije
  • 235 kCal po porciji
  • Proteina 30 g
  • Ugljenih hidrata 2 g
  • Masti 10 g, (zasićenih masti 3 g)
     
  Sastojci
 
 
  • 500 g svinjskog buta
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika grubo mlevenog crnog bibera
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • ½ šolje pileće supe
  • ½ šolje crnog vina
  • so po ukusu
     
  Priprema   Podelite meso u šnicle i namažite ih senfom sa obe strane. Zatim ih uvaljajte u biber. Zagrejte ulje u većem tiganju na srednjoj vatri i pecite meso oko 10 minuta, jednom okrenite. Prebacite meso na tanjir i zamotajte folijom da se ne hladi. U tiganj dodajte pileću supu i vino i kuvajte na tihoj vatri tako da se ukuvaju svi ostaci od mesa koji su na tiganju ostali. Kuvati 8-10 minuta, dok se sos ne smanji na polovinu šolje. Prelijte šnicle sosom i servirajte.

 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend