Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 15. maj 2009.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Juneći ražnjići      
     
     
      4 porcije (2 ražnjića u porciji)
  • 340 kCal po porciji (uključujući trećinu marinade)
  • Proteina 48 g
  • Ugljenih hidrata 16 g
  • Masti 8,6 g, zasićenih masti 3,3 g, holesterola 85 mg
  • dijetnih vlakana 1,5 g
     
  Sastojci
 
 
  • ¾ šolje teriyaki sosa (vrsta soja sosa)
  • ¼ šolje soka od ananasa
  • 750 g junećih šnicli očišćenih od vidljivih masnoća i iseckanih na krupne kocke
  • 1 babura iseckana u krupnje komade
  • 250 g svežih pečurki bez drščica
  • 1 šolja kocki svežeg ananasa a ako je iz konzerve oceđen od soka
  • 8 šipki za ražnjiće
     
  Priprema   Pomešajte teriyaki sos i sok od anaasa u manju činiju i odvojte trećinu sadržaja. U veću posudu postavite kesu odgovarajuće veličine i u nju stavite meso i prelite ostatkom mešavine sosa i soka. Ostavite u frižideru 6-8 sati, tokom noći. Papruku i pečurke kuvajte 1-2 minuta u mikrotalasnoj pećnici na jako. Meso, papriku i pečurke nanažite na šipke za ražnjiće. Do pečenja na roštilju čuvajte ražnjiće u frižidru prelevene ostatkom marinade. Zagrejte dobro roštilj i pecite ražnjiće 8-10 minuta na direktnoj toploti ili 15-20 minuta na indirektnoj.
 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend