Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 8. maj 2009.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Čili u poslednji minut      
     
     
      4-6 porcija
  • 246 kCal po porciji
  • Proteina 22,5 g
  • Ugljenih hidrata 24 g
  • Masti 7 g, zasićenih masti 2,2 g, holesterola 40 mg
  • dijetnih vlakana 7 g
     
  Sastojci
 
 
  • 1 kašičica ulja
  • 2 kašike viskija ili brendija (po želji)
  • 350-500 g krtog junećeg mesa iseckanog u kockice
  • 1 ½ kašičica iseckanog ili zdrobljenog belog luka (može i ¾ kašičice praha)
  • 1 glavica crnog luka, iseckana sitno
  • 2 šolje tikvica ili plavog patlidžana iseckanog na kockice
  • 2 kašičice suvog peršuna
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica ljute crvene paprike
  • ½ kašičice crnog bibera (po želji i više)
  • 1 veća ili 2 manje konzerve paradajz pelata
  • 1 manja konzerva pasulja, proceđenog i ispranog
  • 2 kašike paste od paradajza (ako vam je pri ruci)
     
  Priprema   U veći tiganj ili šerpu zagrejte ulje i beli luk na srednjoj vatri. Dodajte junetinu i pecite oko 1 minut uz stalno mešanje. Dodajte viski, brendi ili vodu i nastavite da mešate. Dodajte crni luk i povrće (tikvice ili plavi patlidžan) i opet pecite oko 1 minut. Smanjite toplotu pečenja i dodajte začine. Dodajte paradajz zajedno sa sokom, pastu od paradajza (po želji) i pasulj. Poklopite i krčajte oko 30 minuta uz povremeno mešanje.
 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend