Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 17. april 2009.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Trobojni karfiol (salata)      
     
     
      4 porcije
  • 100 kCal po porciji (27% kalorija potiče iz masti)
  • Proteina 11 g
  • Ugljenih hidrata 7 g
  • Masti 3 g
  • Dijetnih vlakana 3 g
     
  Sastojci
 
 
  • 1 manji karfiol
  • 1 jedna manja zelena babura
  • 1 limun
  • prstohvat kumina
  • 6 šeri paradajza
  • 200 g krem sira bez masti
  • 1 manji luk
  • so i biber po ukusu
     
  Priprema   U ključalu vodu spustite paradajze tokom nekoliko sekundi, osušite, ohladite i oljuštite. Operite karfiol, odvojite cvetiće i blanširajte tokom nekoliko sekundi. Operite zelenu baburu i odstranite unutrašnjost (samenke i ostalo) i iseckajte je na sitne komadiće.. Pripremite sos od krem sira, narendane kore limuna, iseckanog luka i kumina. Dodati so i biber i mešati doka se smesa ne sjedini.Dodajte u smesu karfiol i dobro umešajte. Preko karfiola postavite paradiziće i papriku i serviraje.
 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend