Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 20. februar 2009.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Losos sa krastavcem i rabarbom
(recept iz Danske)
     
     
     
     

     
     
     
      4 porcije

429 kCal po porciji
Proteina 23%
Ugljenih hidrata 44%
Masti 33%
 
     
  Sastojci
 
 
  • 6 strukova forsiranog rabarba
  • 4 kašika šećera
  • 1 krastavac
  • ½ sveže crvene papričice
  • 800g mladog krompira
  • 400g filea lososa sečenog na individualne porcije
  • 300 ml riblje supe
  • 100 ml pavlake sa manje masti (13%)
  • kukuruzno brašno po potrebi za zgušnjavanja
    so, biber
     
  Priprema   Zagrejte rernu na 200 stepeni. Očistite rabarb i iseckajte ga na krupne komade. Složote rabarb u vatrostalnu posudu, pospite šećerom i pecite u rerni 10-15 minuta dok ne omekša. Očistite papričicu i iseckajte je tanke uzdužne komade. Kuvajte krompir dok ne omekša (15-20 minuta). Iseckajte krastavac uzduž i očistite od semenki.
U nauljenu vatrostalnu posudu stavite filete lososa i začinite solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju i pecite oko 1 minut krastavac pa ga prespite preko lososa. Propržite kratko papričice. Dodajte supu i pavlaku i pustite da proključa. Ako je potrebno dodajte 2 kašike kukuruznog brašna rastvorenih u vodi i pustite da sos proključa. Začinite ga solju i biberom. Prelijte sos preko lososa i stavite u rernu da se peče 8-10 minuta ili dok ne dobije lepu braon boju.
 
     
  Serviranje   Servira se sa kuvanim krompirom i rabarbom.
 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend