Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 30. januar 2009.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Zaljućeni rezanci sa mesom krabe, limetom i korijanderom
(recept iz Velike Britanije)
     
     
     
     

     
     
     
      Sveže krabe mogu se dobro zameniti onima iz konzerve.

2 porcije

370 kCal po porciji
Proteina 27%
Ugljenih hidrata 60%
Masti 13%
 
     
  Sastojci
 
 
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, fino iseckan
  • 1 sveža, crvena, ljuta papričica, fino iseckana
  • 4 mlada crna luka, fino iseckana
  • 1-2 cm đumbira, fino iseckanog
  • sok dve limete
  • 1 čaša belog vina
  • 175g belog mesa od krabe
  • 150g tankih rezanaca
     
  Priprema   Skuvajte rezance da ostanu čvrsti. Propržite na maslinovom ulju beli luk, papričicu i žumbir oko 1 minut. Dodajte crni luk i pržite još minut. Dodajte polovinu mesa krabe, polvinu korijandera, sok jednog limuna i belo vino. Pirjajte nekoliko minuta. Dodajte rezance, ostatak mesa krabe, lajmovog soka i korijandera.i mešajte dok svi sastojci ne postanu topli. Servirajte odmah sa čašom belog vina.
 
     
  Serviranje   Servira se sa zelenom salatom.
 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend