Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 2. januar 2009.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Lignje u mastilu
(recept iz Španije)
     
     
     
     

     
     
     
      4 porcije

561 kCal po porciji
Proteina 35%
Ugljenih hidrata 54%
Masti 11%
 
     
  Sastojci
 
 
  • 1,2kg lignji
  • 1 veliki crni luk, iseckan
  • 1 velika zelena babura, fino iseckana
  • 2 čen belog luka, izgnječena
  • 3 kašike paradajz pelata
  • 50 ml seirija ili belog vina
  • 2 paketića mastila lignje ili mastilo iz lignji koje koristite ako su sveže
  • maslinovo ulje
  • morska so
     
  Priprema   Iseckajte lignje na kolutiće. Zagrejte ulje na tiganju i dodajte kolutove lignje. Pazite jer ulje može prskati. Slonite lignje kad ih propržite i vraite ulje na vatru. Dodajte crni luk i papriku i prižite nekoliko minuta. Dodajte šeri ili vino i pirjajte nekoliko minuta. Malo tečnosti iz tiganja prespite u drugu posudu i promešajte sa mastilom pa vratite u tiganj. Promešajte i dodajte paradajz. Posolite i pirjajte još nekoliko minuta. Vratite lignje, smanjite vatru pa pirjajte još 20 minuta.
 
     
  Serviranje   Servira se sa piričom i zelenom salatom.      
             
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend