Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 14. novembar 2008.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Romanski lonac      
     
     
     

     
     
     
      4 porcije

389 kCal po porciji
Proteina 38%
Ugljenih hidrata 34%
Masti 28%
 
     
  Sastojci  
  • 500 g junetine, iseckane
  • 25 g mesnate slanine iseckane u sitne komade
  • 1 mala glavica crnog luka, iseckana
  • 6-8 struka celera, iseckanog na krupne komade
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 1 kašika ulja za kuvanje
  • 250 mg juneće supe
  • 250 ml crnog vina
  • ½ štapića cimeta
  • 6 celih čenova belog luka
  • so i biber
     
  Priprema   Iseckajte meso u komadiće veličine zalogaja. Propržite crni luk i slaninu dok ne postane hrskava. Dodajte Dodajte juneću supu, crno vino i paradajz pire i krčkajte oko 2 sata dok meso ne omekša. Po potrebi promešajte i dodajte tečnosti ako je nephodno. 15 minuta pre završetka kuvanja dodajte celer. Italijanski sos umačite u ukusan sos.
 
     
  Serviranje   Servira se sa italijanskim hlebom
 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend