Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 31. oktobar 2008.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Svinjetina na japanski način
recept iz Japana
     
     
     
     

     
     
     
      Svinjetina postaje sve manje masna zahvaljujući selekciji i pravilnijoj ishrani. I dok je nekada ukus svinjetini davala masnoća u njoj sada je sve važnija priprema i začini koje koristimo.

4 porcije

463 kCal po porciji
Proteina 30%
Ugljenih hidrata 53%
Masti 17%
 
     
  Sastojci  
  • 500 g svinjske plećke očišćene od masnoće
  • 3 čena iseckanog belog luka
  • 8 suvih šitaka pečuraka koje se ostave dvadesetak min pre upotrebe da ogreznu u vodi
  • 1 iseckan veliki crni luk
  • 5 kašika soja sosa
  • 3 kašičice šećera
  • 3 kašičice sake-a (pirinčanog vina)
  • 3 kašičice su-a (pirinčanog sirćeta)
  • prstohvat soli
     
  Priprema   Zapecite meso sa svih strana da dobije braon boju. Dodajte beli luk, crni luk, šitaka pečurke a onda soja sos, šećer, sake i su. Ostavite da se krčka na tihoj vatri oko pola sata. Izvadite meso i iseckajte ga na komadiće veličine zalogaja. Ukuvajte sos. Aranžirajte meso na tanjire, prelijte sosom i garnirajte pečurkama.
 
     
  Serviranje   Poslužite sa kuvanim pirinčem.      
             
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend