Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 10. oktobar 2008.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Pasta balsamica sa tikvicama      
     
     
     

     
     
     
      Pasta sadrži veliku količinu ugljenih hidrata koji su dobar izvor energije i treba bude važan deo naše ishrane. Pasta takođe ima malo masti i priprema se brzo i jednostavno.

4 porcij3

257 kCal po porciji
Proteina 15%
Ugljenih hidrata 57%
Masti 28%
 
     
  Sastojci  
  • 300g neke paste
  • 10 malih tikvica
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 5 kašika balsamiko sirćeta
  • 30-40g grubo narendanog parmezana ili nekog drugog kačkavalja
  • svež, naseckan bosiljak
  • So
     
  Priprema   Oljuštite tikvice i iseckajte ih. Posolite i propržite na malo maslinovog ulja u poklopljenoj šerpi oko 10 minuta. Dodajte 4 kašike balsamiko sirćeta (vinsko je dobra zamena) i 1 kašiku vode i kuvajte otklopljeno oko 1 minut na jakoj toploti. Ohladite tikvice.
Skuvajte pastu (ne zaboravite da posolite vodu za kuvanje). Ocedite i ohladite pastu. Pomešajte pastu sa 1 kašikom balsamiko sirćeta i 1 kašikom maslinovog ulja u većoj posudi. Dodajte tikvice i sadržaj u kome su pripremane, parmezan i nanu.
 
     
  Serviranje   Sve se dobro promeša i servira.      
             
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend