Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 26. septembar 2008.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Sočivo sa začinima      
     
     
     

     
     
     
      Sočivo je leguminoza koja vodi poreklo sa Bliskog Istoka i nađeno je i u iskopinama starim desetak hiljada godina. Sočivo postoji u više boja i bogato je proteinima i dijetnim vlaknima.

2-3 porcije

395 kCal po porciji
Proteina 26%
Ugljenih hidrata 54%
Masti 20%
 
     
  Supa   Sastojci:
  • 200g sočiva
  • 2 male glavice crnog luka, sitno iseckanog
  • 2 kašike sveže nane, iseckane
  • 1 kašika svežeg estragona, iseckanog
  • 1 kašika balsamiko sirćeta
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So i biber
  • Voda
     
  Priprema   Prekrijte sočivo hladnom vodom i kuvajte oko 30 minuta dok ne odmekne. Procedite. Zagrejte maslinovo ulje i propržite luk. Dodajte nanu, estragon, sočivo i balzamiko sirće i krčkajte još 5 minuta. Začinite solju i biberom. Garnirajte listićima nane.
 
     
  Serviranje   Jelo se služi toplo ili hladno sa salatom od krastavca.      
             
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend