Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 25. juli 2008.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Kremenadle sa pestom, presovanim krompirom i svežom zelenom salatom
(4 porcije)

pripremio: Vojkan Kožicić
     
     
     
     

     
     
     
  Kremenadla sa pestom   Sastojci:      
  Presovani krompir   Sastojci:
  • 600 gr krompira prokuvanog u malo posoljenoj vodi sa ½ češnja belog luka, naseckanog na tanke listiće
     
  Salata   Sastojci:
  • Možete koristiti, rukolu, listiće svežeg spanaća ili neku drugu omiljenu salatu, ili mešavinu različitih vrsta zelene salate.
     
  Način pripreme   Svežu majčinu dušicu sa 1 kašičicom soli, belim lukom i biberom izgnječiti u avanu dok se ne dobije fina kaša. Dodati sok od limuna, narendanu koru od limuna i maslinovo ulje. Sve lepo umešati. Kotlete staviti u jednu plastičnu kesu a onda drvenim čekićem udariti lagano po svakoj strani 2-3 puta. Staviti kotlete u veći tanjir, namazati ih napravljenom salsom od majčine dušice i belog luka a zatim ostaviti u frižider najmanje 10 -15 minuta.
Pri prženju (može se peći i na roštilju) važno je ne prepržiti kotlete koji lako mogu biti suvi (oko 2-3 minuta po strani je dovoljno).
Krompir kuvati, a po kuvanju prosuti vodu iz šerpe i izbaciti beli luk, a zatim ostaviti da ostatak vode oko krompira ispari.
 
     
  Način serviranja:   Ispresovati krompir direktno u svaki tanjir, a zatim dodati kotlete i po njima razmazati pesto. Dodati zelenu salatu.
 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend