Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 6. juni 2008.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Pileće grudi sa sosom od paradajza i špagetima
(4 porcije)

pripremio: Vojkan Kožicić
     
     
     
     

     
     
     
  Paradajz sos  
  • 400 g krupno seckanog paradajza
  • 1 sitno seckani luk
  • 2 kašičice suve majčine dušice
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica vinskog sirćeta
  • ½ kašičice šećera
  • morska so i sveže mleveni crni biber
     
  Pileće grudi  
  • 300-400 g pilećih grudi
  • morska so i sveže mleveni crni biber
  • ulje za prženje
     
  Pesto   Za pripremu pesta pogledajte recept
Pileće grudi punjene pestom i mocarelom sa tapenade krompirima i zapečenim paradajzom
 
     
  Špageti   Količina za 4 osobe prema uputstvu na paketu (oko 300 gr)
 
     
  Način pripreme:   Sve sastojke paradajz sosa umešati u šerpici a potom staviti u već zagrejanu pećnicu na 140 °C. (Važno je da je šerpica dovoljno velika da bi se sos ravnomerno rasporedi po celoj površini dna šerpice). Kuvati tako najmanje 1-1,5 sati.
Pileće grudi, u tiganju sa malo ulja, propržiti vrlo kratko na svakoj strani dok ne dobiju finu braonkastu boju. Posoliti i pobiberiti a potom staviti tiganj sa pilećim grudima u već zagrajnu pećnicu na 140 °C. Pileće grudi su gotove kada je temperatura u najdebljem delu 58 °C. Izvaditi iz pećnice i sačekati 5-10 minuta pre serviranja. Špagete kuvati po uputstvu na pakovanju.
 
     
  Način serviranja:   Umešati špagete sa malo pesta. Iseći pileće grudi po širini na parčiće debele oko 2 cm. U tanjir staviti prvo par kašika paradajz sosa, potom parčiće piletine prelivene pestom i na kraju staviti špagete već umešane u pesto sos.
 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend