Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 2. maj 2008.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Rigatoni sa kobasicom i paradajz sosom
(6 porcija)

pripremio: Vojkan Kožicić

     
     
     
  Rigatoni   Sastojci:
  • 350 g rigatona
  • 250 g kobasice za prženje
  • 425 g (jedna konzerva) paradajza
  • ½ čaše belog suvog vina
  • 75 g malih šampinjona
  • 1 crni luk
  • ½ crvene ljute papričice
  • 1 šaka sveže naseckanog peršuna
  • 1 šaka narendanog Parmezana
  • morska so i sveže mleveni crni biber
     
  Način pripreme   Očistiti i naseckati luk. Iseći kobasicu na kolutiće. U tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem dodati luk i pržiti na tihoj vatri dok luk ne omekša. Dodati naseckanu kobasicu i sve zajedno pržiti uz mešanje 2-3 minuta. Dodati paradajz, vino i ljutu papričicu. Umešati sve a zatim pržiti na tihoj vatri oko 15-20 minuta. Posle 10 minuta kuvanja dodati male šampinjone, sve ponovo umešati i onda nastaviti sa prženjem. Pri kraju prženja, po ukusu, posoliti i pobiberiti.

Dok se sos kuva, u puno vode sa malo soli kuvati rigatone prema uputstvu sa paketa.
Po završenom kuvanju ocediti vodu, a zatim, u rigatone dodati sos od paradajza, kobasice i pečurke. Dodati pola šake peršuna i Parmezana i sve to umešati u rigatone sa sosom.
 
     
  Način serviranja:   U zagrejane tanjire staviti rigatone sa sosom a potom dodati peršun i Parmezan.
 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend