Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 1. februar 2008.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Supa od krompira sa orijentalnim ukusom
(4-6 porcija)

pripremio: Vojkan Kožicić

     
     
     
  Supa:   Sastojci:
  • 750 gr krompira
  • 1 crni luk
  • 2 češnja belog luka
  • 1 kašika suncokretovog ulja
  • ½ kašičice cimeta
  • ½ kašičice mlevenog koriandera
  • 1 kašičica karija
  • 1 kockica pilećeg bujona
  • 1 l vode
  • 4 dl kokosovog mleka
  • 1 kašičica narendanog svežeg djumbira
  • 1 kašika naseckane crvene ljute papričice (prethodno očišćene od semena)
    morska so i sveže mleven crni biber
     
  Sastojci za serviranje:  
  • kobasica
  • oljušteni već prokuvani škampi (može i bez)
  • svež krupno naseckan koriander (može se zameniti naseckanim peršunom)
  • sitno naseckana ljuta papričica bez semena
     
  Način pripreme   Oljuštiti i naseći krompir na sitne parčiće. Crni luk i beli luk sitno naseckati. Prvo propržiti na ulju crni i beli luk, a zatim dodati nasečeni krompir. Proprženom povrću dodati cimet, mleveni koriander i kari i propržiti zajedno uz mešanje 2-3 minuta a zatim dodati bujon (kockica pilećeg bujona i 1 l vode) i kuvati dok krompir ne omekša, oko 15 minuta. Ručnim mikserom ispasirati supu a zatim dodati kokosovo mleko, djumbir i po potrebi so i biber. Potom kuvati supu na tihoj vatri još 2-3 minuta.
 
     
  Način serviranja:   Naseci kobasicu na kolutiće i propržiti. Proprženu kobasicu ocediti od suvišne masnoće a zatim dodati već očišćene škampe, naseckanu papričicu i koriander. Sve to promešati, a zatim servirati uz supu.
 
     
     

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend