Novolet zamena
 
   

DIABETES ZAJEČAR
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Zaječar"
 

   
           
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Vaša pisma | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
 
 
   

Recept nedelje - 14. septembar 2007.

Upozorenje:
Nisu svi recepti koji se u ovoj rubrici prikazuju pogodni za sve osobe sa dijabetesom niti svi recepti mogu odgovarati svakom planu ishrane. U dogovoru sa svojim lekarom ili dijetetičarom napravite plan ishrane koji vama odgovara i uključuje hranu koju volite.

Zajedno sa fizičkim vežbanjem i lekovima (insulin ili tablete za lečenje dijabetesa), zdrava ishrana je osnov lečenja dijabetesa.

 
Pogledajte:
Ostali recepti nedelje
 
 
           
      Pečeni kotleti od lososa sa povrćem u sosu od paradajza
(4 porcije)

pripremio: Vojkan Kožicić


 

     
  Kotleti od lososa   Sastojci:
  • 4 veća kotleta od lososa
  • ulje za pečenje
  • morska so i sveže mleven crni biber
     
  Povrće   Sastojci:
  • 3 veće šargarepe krupno naseckane
  • ½ veći koren celera krupno naseckan
  • 1 veći luk krupno naseckan
  • 1 presovan češanj belog luka
  • 1 kašičica suve majčine dušice
  • 2 kašičice presovanog origana
  • 450 g krupno naseckanog paradajza iz konzerve
  • 4 dl pilećeg bujona
  • ulje za prženje
  • (2 filea sardela)
  • morska so i sveže mleven crni biber
     
  Način pripreme   Krupno naseckanu šargarepu, celer i luk staviti u mikser za seckanje i naseckati fino. Naseckano povrće u šerpici sa malo ulja propržiti a zatim dodati paradajz iz konzerve, majčinu dušicu, bosiljak, bujon, naseckane filee od sardelica i na kraju umešati presovani beli luk. Kuvati na tihoj vatri sa poklopcem oko 15 minuta. Povrće ne sme da se napravi na pire.
Posoliti i pobiberiti kotlete a zatim ih peći 1, 5 do 2 minuta na svakoj strani (u zavisnosti od debljine).
U tiganju sa malo ulja propržiti naseckani luk dok ne omekša a zatim dodati šećerac i propržiti sve zajedno dok šećerac malo omekša. Posoliti po ukusu.
 
     
  Način serviranja   Povrče kuvano u paradajz sosu i bujonu servirati u tanjir a zatim preko staviti kotlet od lososa. Začiniti listićima sveže žalfije.

Prijatno!

     
           
             
                   
 
 
      | Home | O Udruženju | Pitanja i saveti | Kontakt | Donacije | Linkovi | Sadržaj |  
                   
  (C) Copyright 2006-2012. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Zaječar.       Developed by Infotrend